wiet crime nieuws

‘Slachtoffer werd op straat in Boxmeer doodgeschoten om 100 gram wiet’

De dodelijke schietpartij in Boxmeer was na een ruzie om 100 gram wiet.

Dat meldt De Gelderlander naar aanleiding van een interview met een slachtoffer die betrokken was bij het incident. Bij de schietpartij vorige week woensdag kwam een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats om het leven. Nu blijkt dat naast de schutter en het slachtoffer nog een derde persoon aanwezig was. Hij overleefde de schietpartij.

Volgens de getuige zou er die dag 100 gram wiet voor 540 euro worden gekocht. Toen de koper arriveerde bleek dat de kwaliteit van de wiet veel minder was dan eerder geclaimd in foto’s. Daarop zou er een discussie zijn ontstaan waarop de koper een vuurwapen pakte en begon te schieten. Het slachtoffer werd hierbij meerdere keren geraakt. Zijn vriend, de getuige, werd niet geraakt. De wietverkoper/schutter sloeg daarna op de vlucht.

De politie stelde een onderzoek in en heeft diezelfde nacht een 19-jarige man uit Vortum-Mullem aangehouden. De verdachte zou inmiddels hebben bekend de schoten te hebben gelost. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij is in volle gang.