Sms-bom verstuurd door politie naar ruim 8500 klanten aangetroffen in twee dealertelefoons

De politie heeft een sms-bom verstuurd naar ruim 8500 ‘klanten’ die werden aangetroffen in twee dealertelefoons.

Op 26 februari van dit jaar nam de politie twee telefoons in beslag bij een drugsactie. Ook werd een 22-jarige verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. In de telefoons waren erg veel nummers opgeslagen, in totaal meer dan 8500. De politie heeft vandaag een sms-bom verstuurd naar de vermoedelijke klanten van de dealer.

Bij het versturen van de sms-bom werkte de politie samen met de gemeente Leiden, Brijder, Stichting De Brug en het OM. Zij willen drugsgebruikers met dit bericht bewust maken van de zwarte kant van de drugswereld. De politie geeft de drugsgebruikers een ingang naar hulp bij drugsverslaving, schuldhulpverlening of hulp om een uitweg te vinden. De telefoonnummers die een sms hebben ontvangen zijn hiervoor eenmalig gebruikt, worden niet met anderen gedeeld en leiden niet tot een registratie in de politiesystemen, aldus een woordvoerder.

‘In onze regio zien we dagelijks dat criminelen misbruik maken van kwetsbare mensen, die door verdovende middelen gebruik afhankelijk zijn van hun dealer. We zien ondermijnende activiteiten. Wij willen laten zien dat er wel degelijk een uitweg is. Je kunt proberen je leven weer op orde te krijgen.’ Aldus teamchef Dennis van Kommer.