Snelheidsovertreding en plakje hasj leiden naar pand met 500 kilo gedroogde wiet en hasj

De politie in Hilversum heeft na een snelheidsovertreding in Hilversum een grote partij hasj en wiet aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om circa 500 kilogram.

Agenten zagen dinsdag rond 10.45 uur hoe een personenauto met hoge snelheid bij een pand aan de Neuweg weg reed. De snelheid lag ver boven de ter plaatse geldende maximum snelheid van 50 km/uur. De agenten besloten de auto een stopteken te geven om een verkeerscontrole te doen. Tijdens de controle roken de agenten bij de twee inzittenden sterke wietgeur. Daarnaast zagen ze dat een van de inzittenden tijdens de controle een bruine plak onder de auto gooide. Dit bleek later een plak hasj van ongeveer 100 gram te zijn. Beide mannen werden hierop aangehouden.

De politie heeft verder onderzoek ingesteld en het pand aan de Nieuweg, waar de verdachten eerder waren weggereden, te doorzoeking. Eenmaal binnen werd een opslagkamer met een grote hoeveelheid gedroogde wiet en hasj in tassen aangetroffen. Na het testen en wegen bleek het in totaal 485 kilo te zijn. Daarnaast werden nog andere zaken als weegapparatuur, sealmachines, afzuigapparatuur en filters aangetroffen en in beslag genomen.

Bij de actie hield de politie drie verdachten aan. Het gaat om een 36-jarige man uit Made en twee mannen van 23 en 44 jaar uit Utrecht. Naast de verdovende middelen en de aangetroffen goederen werden drie auto’s en diverse telefoons in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de grote partij drugs.