Snelheidsovertreding leidt naar vuurwapens in verborgen ruimte en bij inval in woning

De politie heeft in Bergen op Zoom een verdachte gepakt met vuurwapens in een verborgen ruimte.

Surveillerende agenten zagen maandagavond een auto met een snelheid van tussen de 150 en 170 km/u over de snelweg rijden. De bestuurder ging de weg af en reed de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom in. Daar kreeg hij een stopteken van de agenten en gaf hier ook gehoor aan.

Tijdens de controle bleek dat de man eerder was veroordeeld en de agenten wilden zijn auto doorzoeken. De 31-jarige man uit Vlissingen gaf daar ook toestemming voor. Toen de agenten mogelijke verborgen ruimtes wilden openmaken, werd de man kwaad. Hij duwde een van de agenten en probeerde hem een vuistslag te geven. Ook bedreigde hij de agent toen die de klap afweerde. De verdachte werd onder verzet aangehouden. Nadat de agenten pepperspray hadden gebruikt om hem onder controle te krijgen kon hij wel worden geboeid en is hij overgebracht naar een politiecellencomplex.

De verborgen ruimte werd geopend en daarin bleek een vuurwapen te liggen. Vervolgens is de woning van de verdachte doorzocht en daar werd nog een vuurwapen en munitie gevonden. De goederen, inclusief de auto waar de man in reed, zijn door de politie in beslag genomen. In de woning aan het Klaproosplein is de bewoonster aangehouden. De politie heeft de verdachten verhoord en doet verder onderzoek.