Spaanse komiek op podium aangevallen na ‘ongepast grapje’ over kind rechtse activist (VIDEO)

Maandagavond werd de Spaanse komiek Jaime Caravaca tijdens een optreden in het centrum van Madrid aangevallen door een rechtse activist.

De aanval volgde op een aanstootgevende grap die Caravaca op sociale media had gemaakt over het zoontje van de activist.

Incident tijdens Optreden

Terwijl Jaime Caravaca zijn routine uitvoerde, stormde plotseling een man het podium op en sloeg de komiek op het hoofd. Op videobeelden, die snel via sociale media werden gedeeld, is te zien hoe de aanvaller, Alberto Pugilato, de komiek aanviel. Pugilato wordt door Spaanse media omschreven als een aanhanger van extreemrechtse ideologie.

Motivatie van de Aanvaller

Na de aanval richtte Pugilato zich tot het publiek en verklaarde dat hij de vader is van een drie maanden oude baby. Volgens Pugilato had Caravaca op sociale media een aanstootgevend bericht gedeeld waarin hij zijn zoon seksualiseerde. “Ik vraag om jullie vergiffenis. Ik ben gewoon een vader die zijn kinderen verdedigt. Dit komt door de pedofiele opmerkingen die hij over mijn zoon maakte,” zei Pugilato voordat hij opnieuw een klap uitdeelde en het podium verliet.

Reacties en Nasleep

De beelden van het incident verspreidden zich snel online, wat leidde tot veel discussie. Caravaca reageerde later op X (voordien Twitter): “Na wat er gebeurd is: wat bedoeld was als een grap, was uiteindelijk een ongelukkige en totaal niet gepaste opmerking van mijn kant. Mijn excuses aan iedereen die zich hierdoor geraakt voelt. Laten we geweld opzijzetten en een goede wereld achterlaten waar mensen vrij kunnen opgroeien.”

Pugilato accepteerde de excuses van Caravaca en reageerde: “Ik accepteer je excuses, Jaime. Ik verdedig de vrijheid van meningsuiting op dezelfde manier als ik het recht om te reageren verdedig. Ik wens je geen kwaad toe en ik hoop dat dit anderen helpt begrijpen dat kinderen heilig zijn. Het allerbeste.”

Onderzoek door de Autoriteiten

De politie onderzoekt het incident, en zowel Caravaca als Pugilato worden gehoord. Het voorval heeft in Spanje de discussie aangewakkerd over de grenzen van humor en de reacties daarop, vooral wanneer het gevoelige onderwerpen zoals kinderen betreft.