Spaanse politie pakt één van meest gezochte ‘Ndrangheta maffiabazen

De Spaanse politie heeft één van de meest gezochte ‘Ndrangheta maffiabazen aangehouden.

Het gaat om Domenico Paviglianiti die al geruime tijd gezocht wordt door de Italiaanse autoriteiten. De politie kwam de maffiabaas op het spoor via zijn familie. Na de ontdekking dat een aantal familieleden van Paviglianiti in Barcelona wonden, werd er verder onderzoek ingesteld naar de mogelijke verblijfplaats van de crimineel.

Het spoor leidde naar hoofdstad Madrid waar de maffiabaas in de wijk Cuatro Caminos werd aangehouden. Hij had 6000 euro cash, zes telefoons en een vals Portugees identiteitsbewijs op zak. Het is niet de eerste aanhouding in Spanje want in 1996 werd Paviglianiti ook al aangehouden in het land. Hij werd vervolgens uitgeleverd aan Italië en kreeg levenslang opgelegd.

Zijn advocaten hebben de gevangenisstraf aangevochten en na 20 jaar cel kwam de ‘Ndrangheta maffiabaas op vrije voeten. In 2019 is de zaak behandeld door de hoogste Italiaanse rechter end ie heeft bepaald dat Paviglianiti onterecht is vrijgelaten. Direct na de uitspraak werd een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de crimineel die verdacht wordt van onder meer betrokkenheid bij liquidaties en grootschalige drugshandel.