© Crime-Nieuws.nl

Spanje en Marokko in actie tegen drugsbende met hulp van Amerikaanse DEA, grote partijen hasj onderschept

In Spanje en Marokko is met hulp van de DEA een drugsbende opgerold en zijn duizenden kilo’s hasj in beslag genomen.

Het onderzoek werd enkele maanden geleden gestart en was een samenwerking tussen de Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA), de Marokkaanse binnenlandse veiligheidsdienst DGSN en de Nationale Politie in Spanje. De drugsbende bleek grote partijen hasj te smokkelen vanuit Marokko naar Spanje. In vrachtwagens werden de ladingen verstopt en met een veerboot vanuit Tanger naar Algeciras vervoerd.

Na observaties werd een vrachtwagen uit Marokko gevolgd naar een pand in Algeciras. Daar werd bij een inval een grote partij hasj aangetroffen. De woning bleek dienst te doen als opslagplaats van de drugssmokkelaars. Bij invallen en doorzoekingen zijn uiteindelijk een vrachtwagen, auto’s, telefoons en vuurwapens aangetroffen. Verder is er in totaal ruim 8000 kilo hasj in beslag genomen.

Meerdere leden van de drugsbende uit Galicië zijn aangehouden en vastgezet. Het is bijzonder dat de DEA zich mengt in een onderzoek naar een drugsbende in Europa. Mogelijk is er een link met de Verenigde Staten of loopt er een drugslijn van de bende via het land. Het onderzoek naar de drugssmokkel loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.