© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Spannende date in Rotterdam mondt uit in gewapende beroving

Een 33-jarige man uit Driebergen die woensdagavond op date wilde gaan in Rotterdam moest onder bedreiging van een vuurwapen geld opnemen bij een pinautomaat. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen.

Via een datingsite was het slachtoffer in contact gekomen met een jonge vrouw waar hij vervolgens mee had afgesproken bij metrostation Maashaven. Daar ontmoette hij de jonge vrouw en samen liepen ze naar een woning, waarschijnlijk aan de Millinxstraat.

Kort na aankomst kwamen vier mannen de woning binnen en bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen. Hij moest onder dwang mee naar een pinautomaat, vermoedelijk bij Zuidplein, en geld opnemen. Vervolgens werd hij afgezet bij metrostation Maashaven waarna de daders er vandoor gingen.

De 33-jarige man heeft aangifte bij de politie gedaan. Het overvallenteam is een onderzoek gestart. Zij spreken graag met getuigen die op woensdagavond rond 22.00 uur iets verdachts hebben gezien bij een woning aan de Millinxstraat of bij een pinautomaat in de buurt van Zuidplein.