Speciaal team politie pakt criminelen op met meer dan 22 jaar openstaande celstraf

Het EVA-Team van de politie heeft meerdere voortvluchtige verdachten aangehouden met openstaande gevangenisstraffen. De opgepakte personen moeten in totaal nog meer dan 22 jaar uitzitten.

Alleen al in januari hield het Team Executie Vonnissen Afgestraften zeven personen aan die meer dan 22 jaar cel uit moeten zitten. Sinds het begin van deze maand zijn wederom meerdere verdachten aangehouden. Het gaat in totaal om vijf personen die langdurige celstraffen open hebben staan.

Een 42-jarige Hagenaar die was veroordeeld tot 1044 dagen gevangenisstraf voor inbraken en pogingen daartoe werd 1 februari aangehouden in een woning in Ypenburg. Ook hield het EVA-Team op 2 februari een 34-jarige man uit Den Haag aan in Rotterdam. Hij was eerder door de Rechtbank Midden Nederland veroordeeld tot 599 dagen gevangenis vanwege verkrachting en bezit van kinderporno.

Een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats stond landelijk gesignaleerd om een opgelegde gevangenisstraf uit te zitten. Hij was veroordeeld tot 490 dagen voor Opiumwet delicten, diefstal en het overdragen van een wapen en moest nog 119 dagen uitzitten. Op 3 februari is hij aangehouden in de woning van een vriendin.

Tot slot hield het EVA-Team op 4 februari nog twee veroordeelden uit Den Haag aan. Een 46-jarige man die nog 74 dagen gevangenisstraf moet uitzitten vanwege diefstallen. En een 41-jarige man die eerder was veroordeeld tot 77 dagen gevangenisstraf voor openlijke geweldpleging. Hij moet hier nog 60 dagen resterend voor uitzitten.