Speekselstest tijdens verkeerscontrole leidt naar drugs en links naar grootschalige drugshandel via internet

De politie heeft na een speekseltest en aantreffen drugs bij een verkeerscontrole een doorzoeking verricht en aanwijzingen aangetroffen voor grootschalige drugshandel via internet.

Agenten controleerde dinsdagochtend (30 juli) de bestuurders van een quad en een auto op de Thorbeckestraat in Alphen aan den Rijn. In de auto en bij de mannen werd een hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslaggenomen. Bovendien gaf een van de mannen, een 24-jarige man uit Rijssenhout, eerst nog een valse naam op en bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben.

De mannen werden hierop aangehouden en auto en quad werden meegenomen voor verder onderzoek. In de auto troffen de agenten ook nog enkele patronen aan. De vondst van de drugs en de munitie gaf aanleiding tot een doorzoeking in de woning van de 26-jarige verdachte uit Alphen aan den Rijn.

In de woning werden vervolgens nog een grote hoeveelheid verdovende middelen en goederen aangetroffen die mogelijk verband houden met grootschalige drugshandel via internet. Naast de drugs werden ook diverse vuurwapens aangetroffen en werden gegevensdragers in beslaggenomen. De verdachten zitten vast en de recherche onderzoekt de zaak.