Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

‘Speurneus’ wijkagent leidt via wietlucht naar partij hennepafval en wiet in drogerij

De politie heeft een partij wiet aangetroffen in een drogerij na het aantreffen van zakken vol met hennepafval in een auto in Breda.

Een surveillerende wijkagent zag vrijdagmiddag in de omgeving van de Donken dat er plastic zakken in een auto werden geladen. Op grote afstand rook de agent naar eigen zeggen al een wietlucht. Drie mannen stapten in de auto en reden weg. De agent vertrouwde het niet en besloot de auto te volgen.

De bestuurder werd na enige tijd aan de kant gezet en gecontroleerd. In het voertuig werden meerdere zakken met hennepafval aangetroffen. Daarop zijn de drie inzittenden aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Breda, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een inwoner van Donk.

Vanwege het aantreffen van hennepafval besloot de politie verder onderzoek in te stellen. Dit leidde naar een woning aan de Donk. Daar werd een partij wiet aangetroffen in een drogerij. Het ging in totaal om een kleine hoeveelheid van 250 gram. In de woning werden twee aanwezige verdachten aangehouden. Een 20-jarige man uit Breda en een 22 –jarige man zonder bekenden verblijfplaats. Het vijftal wordt het vervaardigen van softdrugs ten laste gelegd en zijn overgebracht naar het politiebureau.