Spookrijder crash met drie doden A16 mogelijk betrokken bij schietpartij in Roosendaal

Bij een crash met een spookrijder op de A16 zijn drie doden en drie gewonden gevallen. Er is een mogelijke link met een schietpartij in Roosendaal.

Een 33-jarige Tilburger reed zondagavond rond 23.15 uur in een Seat tegen het verkeer in de A16 op. Daar is de auto met hoge snelheid tegen een tegemoet komende auto gebotst. In de auto waar de spookrijdende bestuurder op botste zat een 54-jarige man uit Rotterdam achter het stuur. De Rotterdammer is om het leven gekomen. Twee inzittenden van die auto (een Opel), een moeder en haar dochter (14 en 51 jaar oud) uit Antwerpen raakten gewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis. In de auto zat ook een 

hond, ook deze overleefde de botsing niet. De bestuurder van de Seat, een 33-jarige Tilburger en een passagier (een 17-jarige jongen uit Harreveld) zijn ook overleden, de derde inzittende, een 19-jarige man uit Drunen is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis, de man is aangemerkt als mogelijke verdachte van betrokkenheid bij de schietpartij. In de auto is een vuurwapen gevonden.  

Het schietincident zou rond 23.00 uur hebben plaatsgevonden op de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Hierbij raakte een 19-jarige Roosendaler gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelde een onderzoek in maar trof in de omgeving geen verdachten aan. Deze zouden in een auto zijn gevlucht. 

Verschillende eenheden werd gevraagd om naar deze auto uit te kijken. Toen een auto die voldeed aan het signalement rond 23.15 uur een politie-eenheid op de A58 tussen Roosendaal en Breda passeerden reden zij er achteraan. Ze verloren het voertuig, dat er met gedoofde lichten en hoge snelheid vandoor ging, al snel uit het zicht. Vervolgens kwam een andere politie-eenheid het voertuig tegen op de A58 richting Breda. Maar vanwege de hoge snelheid kwamen zij ook niet in de buurt. Kort daarna reed het verdachte voertuig in tegengestelde richting de A16 op met fatale gevolgen. De politie heeft de achtervolging gestaakt toen de auto in tegengestelde richting de snelweg opdraaide.

Er wordt door de recherche verder onderzoek gedaan naar de mogelijke betrokkenheid van de auto en haar inzittenden bij de schietpartij in Roosendaal en naar de toedracht van het ongeval op de A16. De man uit Drunen is aangemerkt als verdachte. Omdat er aan het ongeval een achtervolging door de politie vooraf ging doet de Rijksrecherche daar onderzoek naar. De snelweg was langdurig afgesloten in verband met hulpverlening en onderzoek.