‘Spotters’ liquidatie crimineel Montenegro in pizzeria Amsterdam aangehouden

De Amsterdamse recherche heeft drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot liquidatie van een crimineel uit Montenegro in een restaurant in Amsterdam.

In oktober vorig jaar werd er een moordaanslag gepleegd op crimineel Jovan Durovic. Het doelwit werd in pizzeria LA Piccola Baracca aan het Hugo de Grootplein in West onder vuur genomen. Durovic werd geraakt maar overleefde de aanslag. De uitbater van het restaurant, de 49-jarige Goran Savic, kwam bij de liquidatiepoging om het leven.

De recherche stelde een uitgebreid onderzoek in naar de moordaanslag. Hierbij kwam de 42-jarige Cherif A. kort na de schietpartij in beeld als mogelijke schutter. Na verder onderzoek heeft de politie nu drie nieuwe verdachten aangehouden. Volgens Het Parool zou het gaan om ‘spotters’ die A. zouden hebben ingeseind. Het drietal zou de weken daarvoor ook observaties hebben uitgevoerd.

De vermeende schutter werd dezelfde dag nog aangehouden door de politie. Agenten hielden A. aan op de Admiraal Ruijterweg. Hij droeg opvallende kleding met overeenkomsten met de kleding die de schutter aan had op bewakingsbeelden. In de auto werd het moordwapen met dna van A. aangetroffen. De verdachte ontkent de schutter te zijn geweest. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.