© crime-nieuws.nl

Stapel geld in beslag en vuurwapen uit sloot gevist na opvallend gedrag op kruising

De Rotterdamse politie heeft na opvallend gedrag een stapel contant geld in beslag genomen en een vuurwapen uit een sloot gevist.

Op donderdagavond vielen vier mannen op omdat ze stilstonden op een kruising in Oost. Toen ze de politie zagen reed een voertuig weg in de richting van een doodlopende straat. Toen ze niet verder konden stapten een aantal inzittenden uit en renden weg. Een van hen, een Rotterdammer van 42, kon direct worden aangehouden, evenals de 39-jarige bestuurder. De agenten zagen direct in de auto een grote stapel geld liggen en hebben dit in beslag genomen.

Terwijl ze bezig waren met de aanhouding werden de agenten gewenkt door een omstander die vertelde dat de verdachte iets weggegooid zou hebben. Het bleek te gaan om een patroonhouder met munitie. Via cameratoezicht was te zien dat een van de verdachten op zijn vlucht iets in de sloot van de Varnasingel had gegooid. Duikers van de politie haalden een vuurwapen naar boven en hebben het veiliggesteld.

De politie heeft uiteindelijk vier verdachten weten aan te houden en doet verder onderzoek in deze zaak. Het aangetroffen geld, enkele duizenden euro’s, is afgepakt en de mogelijke herkomst wordt onderzocht.