© Politie

Stapels cash en ‘dure’ auto afgepakt bij verdachten met bijstandsuitkering

De politie heeft aanhoudingen verricht en stapels cash en een auto uit het duurdere segment afgepakt van verdachten met een bijstandsuitkering.

Agenten hebben eerder deze week zes verdachten aangehouden op verdenking van witwassen. Het gaat om een 30 en een 33-jarige inwoner uit Son en Breugel. De andere vier aangehouden personen zijn woonachtig in Eindhoven en in Geldrop in de leeftijd van 60 tot 75 jaar. Zij hebben een faciliterende rol gespeeld in de praktijken van de verdachten uit Son en Breugel.

De hoofdverdachten uit Son en Breugel kregen jarenlang van een bijstandsuitkering. Het viel de politie op dat er voor de woning zowel overdag als in de nacht een auto uit het duurdere segment geparkeerd stond. Een auto die gezien de inkomenspositie van de verdachten niet uit hun legale inkomen (bijstandsuitkering) kon worden bekostigd, aldus een woordvoerder.

Uit onderzoek werd duidelijk dat de auto, net als een eerdere aangeschafte auto op naam van familieleden was gezet. Dit was volgens de politie met de bedoeling om het te laten lijken dat de auto niet van hen was, terwijl zij wel de feitelijke eigenaren/gebruiker van de auto waren. Het onderzoek bracht ook aan het licht dat de tenaamgestelde van de auto’s met regelmaat grote constant stortingen deed bij geldautomaten.

Bij een huiszoeking eerder deze week in Son en Breugel en Geldrop werden grote sommen contant geld aangetroffen. Het aangetroffen contante geld is in beslag genomen net als de  bewuste auto. Van de verdachte uit Eindhoven zijn een bestelbus en gereedschappen in beslag genomen. Alle personen zijn inmiddels vrijgelaten maar blijven wel verdachten. Het OM zal op een later moment bepalen of er verdere stappen genomen zullen worden.

© Politie