Stapels cash en illegale gokkers bij inval in pand Utrecht na meldingen en signalen

De Utrechtse politie heeft een inval verricht in een pand in verband met illegale gokpraktijken.

Vanwege verschillende meldingen en een eerdere inval waren er aanwijzingen dat er regelmatig gegokt zou worden in een pand aan de Vlampijpstraat. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn agenten binnengevallen en hebben een doorzoeking verricht.

Tijdens de actie zaten 25 mannen rond verschillende tafels. Op vrijwel elke tafel lagen speelborden, dobbelstenen of andere toebehoren. Tegen een verdachte zal verder onderzoek worden ingesteld. In totaal is bij de inval ongeveer 18.900 euro aangetroffen en in beslag genomen. 

De politie doet nader onderzoek naar de rol en betrokkenheid van de aanwezige personen en de herkomst van het geld. De gemeente Utrecht beraadt zich naar aanleiding van de bevindingen op bestuurlijke maatregelen. 

Een deel van de aanwezigen had na een eerdere inval al een waarschuwing op zak waardoor hen volgens een woordvoerder aanvullend ook een last onder dwangsom zal worden aangezegd. De gegevens van de verdachten zijn daarnaast gedeeld met de Belastingdienst. Daardoor krijgen zij mogelijk nog te maken met fiscale maatregelen. 

Door de gemeente werd administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. Verder zijn er meerdere bekeuringen uitgedeeld voor het onder meer niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.