De politie heeft na een tip vier verdachten van een inbraak op heterdaad gepakt toen ze net hun buit aan het verdelen waren. Het gaat om een heel groot geldbedrag dat is buitgemaakt in Moordrecht.

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 november werd er een inbraak gepleegd bij een uitgaansgelegenheid aan de Middelweg in Moordrecht. Na de inbraak startte de recherche een onderzoek en kreeg diezelfde donderdagochtend een tip over de inbraak in Moordrecht.

Volgens de tipgever waren de daders op dat moment hun buit aan het verdelen in een woning in Rozenburg. De politie stelde daarop een onderzoek in en observeerde het huis. Agenten zagen hoe drie mannen het huis verlieten en met meerdere tassen in twee auto’s stapten.

De achtervolging werd ingezet en de politie volgde de mannen ongezien tot in Den Haag, waar een vierde persoon instapte. Op de Eenhoornkade greep een arrestatieteam in en hield de vier mannen aan. In de auto’s troffen agenten een groot deel van de buit uit de uitgaansgelegenheid.

Na de aanhoudingen werd de woning in Rozenburg doorzocht en werd de rest van de buit aangetroffen. Ook lagen er vuurwapens en munitie. De wapens en het geld zijn in beslag genomen voor onderzoek. Van de vier aangehouden verdachten zitten een 23-jarige Rotterdammer en een 30-jarige man uit Bergschenhoek nog vast. Een 27-jarige man uit Zoetermeer en een 60-jarige Hagenaar zijn heengezonden maar blijven nog wel verdachte in deze zaak.