Stapels geld gevonden in verborgen ruimte bij actie tegen drugsrunners op A16

De politie heeft bij een actie nabij de A16 gericht tegen drugsrunners, stapels geld in een verborgen ruimte aangetroffen.

Tijdens een gezamenlijke actie van de eenheid Rotterdam en de Landelijke Eenheid op woensdagavond bij Dordrecht, viel het oog van de politie op een Duitse auto. De bestuurder trok de aandacht door zijn snelheid. Daarop werd besloten om het voertuig en de inzittenden te controleren.

Bij de controle van de auto roken de agenten een wietlucht. De bestuurder verklaarde geen drugs gebruikt te hebben en ook geen drugs bij hem te hebben. De bijrijder bleek echter wel een zakje met een kleine hoeveelheid wiet bij zich te hebben. Dat was reden genoeg voor de politie om de auto verder te doorzoeken.

Tijdens de zoekactie troffen agenten verstopt achter een bedieningspaneel in het middenconsole van de auto een geldbedrag aan. In drie verpakte stapels briefgeld zat in totaal 17.000 euro. Na de vondst zijn alle vijf de inzittenden aangehouden op verdenking van witwassen.

De verdachten, vier mannen en een vrouw, kwamen zowel uit Duitsland als uit Nederland. Hierbij ging het om een 20-jarige vrouw uit Duitsland, een 23-jarige en 25-jarige man uit Duitsland en een 23-jarige en 30-jarige man uit Rotterdam. De verdachten hebben afstand gedaan van het geld en na het betalen van een boete van 1700 euro mochten ze weer hun weg vervolgen. De politie onderzoekt de zaak.