Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Stel uit Den Bosch betrokken bij 80 aanrijdingen aangehouden voor fraude van 180K

Een stel uit Den Bosch is aangehouden voor jarenlange fraude met verzekeringsclaims. De verdachten waren betrokken bij 80 ongevallen en maakten hiermee 180.000 euro ‘buit’.

In 2018 maakte een verzekeringmaatschappij voor het eerst melding van een aantal dubieuze schadeclaims die het echtpaar zou hebben ingediend. Verder onderzoek bracht aan het licht dat het echtpaar vanaf 2014 bij bijna 80 aanrijdingen betrokken was, telkens als benadeelde partij. De man en vrouw bleken vooral toe te slaan bij parkeerplaatsen bij winkelcentra en meubelboulevards. Vaak wachtten zij hun kans af om een auto die achteruit een parkeerplek verliet aan te rijden. Tijdens het invullen van het schadeformulier verzonnen zij allerlei redenen om dit zo snel mogelijk af te raffelen. Deze werkwijze paste zij niet alleen toe in Nederland maar ook in België.

Het viel de verzekeringsmaatschappij op dat zij erg veel schadeclaims van het echtpaar ontvingen. Om de vermoedens van fraude te toetsen berekende het bedrijf hoe groot de kans was dat een persoon zoveel pech kon hebben om zo vaak betrokken te zijn bij een botsing. De kans hierop was nagenoeg 0. In de loop van de jaren heeft het stel hier rond de 180.000 euro mee binnengehaald.

Het echtpaar, woonachtig in ‘s-Hertogenbosch, is aangehouden. Hun auto is inmiddels in beslag genomen. Beiden moeten zich binnenkort verantwoorden voor hun hun dubieuze verdienmodel, meldt een woordvoerder van de politie.