Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Sterke wietgeur leidt naar wietknippende dames en meerdere wiethokken in pand

De politie in Rotterdam heeft naar aanleiding van een sterke wietgeur een onderzoek ingesteld en meerdere wietkwekerijen ontdekt en opgerold. Hierbij zijn acht vrouwen aangehouden.

Surveillerende agenten roken maandagochtend een wietgeur op de Vlietlaan en gingen hun neus achterna. Op de Heer Hugostraat werd het alsmaar sterker. Bij het pand waar de geur het sterkst was belden de agenten aan.

Ondanks het feit dat het duidelijk was dat er mensen aanwezig waren deed niemand de deur open. Daarop werd besloten om de voordeur te forceren en het pand te doorzoeken.

Eenmaal binnen werd een wietkwekerij aangetroffen en acht vrouwen die druk bezig waren met het knippen van wiet. Na onderzoek van Stedin bleek dat er stroom werd afgetapt en dat deze werd doorgesluisd naar twee bovengelegen woningen. Bij doorzoeking bleken daar twee wietkwekerijen aanwezig te zijn.

In totaal heeft de politie ruim 1000 wietplanten aangetroffen en vernietigd. Acht vrouwen in de leeftijd van 22 tot 56 jaar oud zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.