Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Sterke wietlucht tijdens verkeerscontrole leidt politie naar pand met wietkwekerij

De politie heeft na een controle van een personenauto een wietkwekerij ontdekt en opgerold in Zwanenburg.

Agenten gaven maandagmiddag een bestuurder een stopteken voor een verkeerscontrole. Tijdens de controle roken de agenten een sterke wietlucht waarop besloten werd om de auto van de 36-jarige man uit Giessenburg te controleren.

In de auto werden materialen aangetroffen die gebruikt worden bij het kweken van wiet. De verdachte werd aangehouden en vastgezet. Verder onderzoek leidde naar een woning aan de IJweg in Zwanenburg. Het pand werd kort na de verkeerscontrole doorzocht door de politie.

In de woning troffen agenten een wietkwekerij aan met ruim 150 hennepplanten en stekken verspreid over meerdere ruimtes. Drie personen waren op dat moment aanwezig in het pand. Het gaat om drie mannen uit Aalst, Haaften en Zwanenburg van 50, 39 en 27 jaar. De aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Na verhoor zijn zij heengezonden.

De politie nam de partij wiet en de bij de kwekerij behorende apparatuur in beslag. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. Er wordt door de elektriciteitsmaatschappij aangifte gedaan. De politie doet verder onderzoek naar de hennepteelt.