Stoffelijk overschot in Bunschoten is van 14-jarige vermiste Savannah

Het lichaam dat gevonden is op een industrieterrein in Bunschoten blijkt van de 14-jarige vermiste Savannah Dekker te zijn. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Al enige tijd was het meisje vermist toen ze op zondag 4 juni door een voorbijganger werd aangetroffen in het water bij De Kronkels. De politie zette de omgeving af en een uitgebreid en grondig recherche- en forensisch onderzoek werd verricht. Dat was uiteraard van belang om eventuele sporen niet over het hoofd te zien of onbedoeld te wissen.

Een groot aantal specialisten en de politiehelikopter ondersteunden de recherche bij dit onderzoek. De prioriteit van het onderzoek richtte zich vooral op het vaststellen van de identiteit. De politie heeft nu een Team Grootschalig Opsporing (TGO) op de zaak gezet.

Eerder werd al het lichaam van een ander 14-jarige meisje (Romy) gevonden in een sloot bij Achterveld. Dat is ongeveer 20 kilometer van Bunschoten. Of er mogelijk een link is, is vooralsnog niet te zeggen. De politie houdt alle scenario’s open.