Straatrovers aangehouden in Amsterdam na buitmaken Rolex met ‘voetbaltruc’

In Amsterdam heeft de politie twee Rolexrovers aangehouden.

Op zondagmiddag werd rond 15.40 uur een man op het Rokin van zijn Rolex beroofd. Het slachtoffer verliet een winkel en werd door twee jongemannen aangesproken. Ze vroegen een vuurtje voor een sigaret. Nadat ze dat hadden gekregen wilde ze opdringerig een hand geven als bedankje. De hand van de man werd vastgehouden en direct werden er een soort voetbalbewegingen gedaan door één van de jonge mannen. De aangever kon niet loskomen en hij zag en voelde dat één van deze jongemannen zijn Rolex horloge van zijn pols rukte.

De horloge rovers gingen er vervolgens met hun buit rennend vandoor en het slachtoffer is er nog achteraan gerend maar verloor ze uit het oog. De politie is gewaarschuwd en wist de verdaxhten snel op te sporen.

Tijdens de aanhouding werd gezien dat een horloge werd weggegooid. Dit bleek het horloge te zijn dat op het Rokin was buitgemaakt. De verdachten, twee Fransen van 15 en 23 jaar oud, zijn naar een cellencomplex overgebracht. Het slachtoffer heeft zijn horloge inmiddels weer terug gekregen. De politie onderzoekt de zaak.