Straatrovers met bivakmutsen zetten vuurwapen op hoofd meisje voor iPhone

Een meisje in Hengelo heeft een vuurwapen op haar hoofd gekregen bij een straatroof. De daders hebben een iPhone buitgemaakt.

Het slachtoffer fietste tussen 00.45 uur en 1.15 uur op de Parallelweg LS toen er twee jongemannen haar kant op kwamen lopen. De straatrovers belemmerden haar de weg en pakten haar fiets vast waardoor ze stopte en op de grond viel. Eén van de mannen drukte vervolgens een vuurwapen tegen haar hoofd en zei dat hij haar telefoon met code wilde.

Het17-jarige meisje heeft de man gegeven waar hij om vroeg. In het hoesje van haar telefoon, een witte iPhone XR, zaten diverse pasjes. Het meisje was inmiddels weer gaan staan. Toen er op een gegeven moment een auto aan kwam rijden renden de daders weg.

Het slachtoffer is direct naar haar huis gefietst en heeft daar de politie gealarmeerd die meteen in de omgeving een onderzoek heeft ingesteld. Volgens het meisje werd zij beroofd door twee jonge mannen waarvan één een lichte jas droeg en de andere een donkere jas. Ze hadden beiden een bivakmuts over hun hoofd. De politie onderzoekt de zaak.