Straatrovers trekken dure horloges met geweld van pols in Amsterdam

In Amsterdam zijn afgelopen nacht dure horloges buitgemaakt bij straatroven.

Het eerste horloge werd buitgemaakt rond 23.00 uur bij een 56-jarige man op de Prins Hendrikkade. Daar loopt een groepje mannen hem tegemoet en één daarvan vraagt om een vuurtje voor zijn sigaret. Het slachtoffer antwoord daarop dat hij dat niet heeft waarna de dief hem hard pakt bij zijn pols. Het slachtoffer verweert zich en geeft hem een klap in zijn gezicht. De dader heeft in de tussentijd zijn horloge van zijn pols weten te trekken en slaat op de vlucht.

Rond 00.40 uur is het wederom raak en wordt een 35-jarige man aangesproken op de Keizersgracht. Een man vraagt om de weg richting het Centraal Station en krijgt antwoord op. Vervolgens doet de dief alsof hij het slachtoffer een hand wil geven en trekt de man vervolgens richting de rijbaan. Daar verschijnt een tweede man die zijn pols pakt en er ontstaat een worsteling. Met geweld beroven de twee dieven het slachtoffer van zijn horloge.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de straatroven en is op zoek naar mogelijke getuigen. In Amsterdam worden al langer mensen beroofd door straatrovers die het specifiek gemunt hebben op dure horloges. Zo werd Estelle Cruijff beroofd van haar gouden Rolex en zijn anderen ook het slachtoffer geworden van dit soort praktijken.