straffen schietpartij medoclaan, schietpartij eindhoven villa, schietpartij eindhoven medoclaan
© screenshot

Verrassende wending hof inzake wildwest schietpartij No Surrender bij villa Eindhoven

In hoger beroep heeft het gerechtshof, de straffen van de mannen die betrokken waren bij een schietpartij bij een villa in Eindhoven, omgedraaid.

Op 4 oktober 2014 gingen een aantal mannen naar de woning aan de Medoclaan om een ‘zaak’ uit te praten. Bij aankomst liep het vrijwel direct uit de hand. Het bezoek ontaardde in een wildwest schietpartij waarbij wonderbaarlijk niemand werd geraakt.

Van de mannen die verhaal kwamen halen bij de woning zijn twee eerder door de rechtbank veroordeeld tot 3,5 en 4 jaar celstraf. Het gaat om de 25-jarige David M. en de 40-jarige Bas ter W. De 26-jarige Jori van Z. is vrijgesproken omdat de rechtbank niet bewezen achtte dat hij daadwerkelijk een van de mannen op de camerabeelden is.

De mannen die bezocht werden in de villa, William D. (43) en Michel G. (36), kregen in een eerder stadium drie en zeven jaar cel opgelegd. De drie jaar voor William D. had niets te maken met de schietpartij want hij heeft die dag niet geschoten. Zijn straf heeft te maken met een overval op 1 augustus in Tilburg. Michel G. is voor dezelfde overval ook veroordeeld en kwam zo in totaal op zeven jaar voor de overval én schietpartij.

De verdachte die duidelijk zichtbaar op beeld op de leden van motorclub No Surrender schiet is volledig vrijgesproken. De drie andere verdachten zijn volgens het hof de aanvallende partij en krijgen nu elk vier jaar. Eén van hen was eerder volledig vrijgesproken door de rechtbank. Na de vonnis is besloten dat de mannen per direct moeten worden opgepakt.