De 21-jarige man die afgelopen weekend zomaar werd neergeschoten in Groningen is verlamd geraakt en moet de rest van zijn leven in een rolstoel.

Het slachtoffer had zaterdagavond gewerkt in de bioscoop en was daarna gaan stappen met vrienden. Rond 05.00 uur hield hij het voor gezien en fietste naar huis. Op de Korreweg reed hij langs drie mannen die hem aanspraken. Ze vroegen of hij wat wilde drinken en hij stopte en vertelde dat hij niets hoefde.

Vervolgens gingen de daders zomaar om hem heen staan en vielen de man aan. Hij hoorde opeens een knal wat een schot bleek te zijn. De student kon nog wegrennen en werd tijdens zijn vlucht nog een paar keer beschoten. Het slachtoffer raakte zwaargewond en naar nu blijkt zal hij de rest van zijn leven verlamd blijven aan zijn onderlichaam.

Na de schietpartij startte de politie een onderzoek en hield al snel een verdachte aan. Het gaat om een 19-jarige man. De politie is naarstig op zoek naar de andere twee betrokkenen. Het zou gaan om lichtgetinte mannen die onderling spraken in straattaal.