‘Sweeper’ in verborgen ruimte huurauto en roterende kentekenplaten gepakt bij grote controle A13

De politie heeft bij een controle op een parkeerplaats langs de A13 onder meer een auto met een ‘sweeper’ in een verborgen ruimte en roterende kentekenplaten aangetroffen.

De politie hield woensdag 18 september, samen met de Belastingdienst, een zogenaamde criminaliteitscontrole op een parkeerplaats langs de A13 bij Delfgauw. De controle was vooral gericht op mobiel banditisme, transportcriminaliteit en andere facetten van ondermijning.

Tijdens de controle van een huurauto trof de politie een verborgen ruimte aan met daarin een ‘sweeper’. Dat is een apparaat waarmee afluisterapparatuur en zendapparatuur kan worden opgespoord. De 26-jarige bestuurder uit Albanië zonder vaste woon- of verblijfplaats, verklaarde dat hij niet op de hoogte was van de verborgen ruimte met de ‘sweeper’. Hij deed vrijwillig afstand van het apparaat. De politie heeft de auto in beslag genomen.

Een andere man bleek te rijden in een auto met een systeem waarmee elektronisch de originele kentekenplaten verwisseld kunnen worden met valse kentekenplaten. De 29-jarige bestuurder uit Amsterdam was niet de eigenaar van de auto en zei niets te weten van het systeem. De auto is in beslag genomen en verder onderzoek volgt. De belastingdienst liet ook nog 23 auto’s in beslag genomen in verband met fiscalen schulden en inde 62.744 euro aan aanslagen.