In de nacht van zaterdag op zondag is een ‘sweet 16’ feestje in Den Haag compleet uit de hand gelopen. Er zijn vijf aanhoudingen verricht.

Bij de politie kwam er melding binnen dat er op het Deltaplein vernielingen zouden worden gepleegd door jongeren die een feest vierden in een café op de boulevard. Toen agenten het café binnen wilden gaan om met de organisator te praten over de vernielingen, werden ze tegengehouden, verbaal beledigd en werd een deur in hun gezicht dichtgeduwd.

Nadat er wat versterking was gekomen, zoals hondenbegeleiders en ruiters, ging de politie het café in om de verdachte aan te kunnen houden. Tijdens die aanhouding liep het compleet uit de hand. De agenten werden belaagd met barkrukken en er werd met onder meer glazen gegooid naar de agenten.

Hierop besloot de politie om het volledige café te ontruimen. Daarbij werden in totaal vijf personen, in de leeftijd van 15 tot en met 37 jaar oud afkomstig uit Den Haag, opgepakt. Zij worden verdacht van belediging, bedreiging en verzet. Tijdens de aanhoudingen brak één politieagent zijn hand. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar het incident.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl