Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Taakstraf voor achterlaten gedrogeerde minderjarige meisjes in vrieskou op parkeerplaats Soest

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een taakstraf voor het drogeren en achterlaten van twee minderjarige meisjes in de vrieskou op een parkeerplaats in Soest.

Bij de meldkamer kwam op 11 december 2020 rond 22.50 uur melding binnen dat er twee meisjes bewusteloos op een parkeerplaats liggen. Agenten zijn ter plaatse gegaan en treffen de twee tegen elkaar liggend op de grond aan. Het is op dat moment erg koud, rond het vriespunt. De slachtoffers worden overgebracht naar het ziekenhuis waar blijkt dat beide meisjes alcohol en GHB in hun bloed hebben.

De meisjes verklaren later bij de politie dat ze op de bewuste avond rond 20:30 uur door twee jongens zijn opgehaald. Toen ze instapten zagen ze drank in de auto liggen. De verdachte bood hen drankjes aan. Volgens de meisjes werden ze na het tweede drankje slaperig. De verdachte was toen al naast één van de meisjes op de achterbank komen zitten. De ander, die inmiddels op de bijrijdersstoel zat, moest overgeven en viel vanuit de auto op haar hoofd. De bestuurder van de auto reed vervolgens verder met de meisjes en de verdachte. Uiteindelijk werden de meisjes na enige tijd achtergelaten op de parkeerplaats. 

De rechtbank stelt dat het de 19-jarige verdachte was die de drankjes met GHB aan de meisjes gaf. Volgens de verdediging kán het zo zijn dat de meisjes het zelf hebben ingenomen, vóórdat ze door de jongens werden opgehaald, maar daar gaat de rechtbank niet in mee. De rechtbank heeft een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden opgelegd en een taakstraf van 200 uur.