verbod motorclub bandidos, om bandidos mc verbod, verbod justitie bandidos
© bandidos mc (Bandidos mc) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Tattooshop beschoten om te klimmen in motorclub Bandidos: “die shop moet eraan, pang pang, weg, loesoe, houdoe”

Justitie heeft een gevangenisstraf geëist voor de beschieting van een tattooshop in Alphen aan den Rijn.

Op 15 juni 2022 werd de voordeur van een tattooshop in Alphen aan den Rijn beschoten. De schutter werd in november veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan 3 voorwaardelijk, maar er was geen link tussen de schutter en het slachtoffer. Totdat het slachtoffer hoorde dat bij de schutter spullen van motorclub Bandidos waren gevonden. Het kwartje viel toen: het slachtoffer wist nog wel iemand met wie hij vroeger in een motorclub zat maar die 1,5 jaar voor de beschieting met ruzie was vertrokken en overgestapt naar Bandidos. En dat bleek een goede bekende van de schutter te zijn.

Nu staat de 36-jarige man uit Woudrichem, die volgens het Openbaar Ministerie opdracht gaf voor de beschieting om iemand te laten klimmen in de motorclub, voor de rechter. Onderzoek leverde bevestiging op dat hij in het verleden ruzie had gehad met de eigenaar van de tattooshop. En nu er een nieuw iemand lid wilde worden van de motorclub, wist hij nog wel een klusje waarmee de nieuweling zich kon bewijzen. Hij gaf opdracht om “Heel die shop moet eraan, blazen met dat ding […] Gewoon simpel pang pang pang pang pang pang, weg, loesoe, houdoe”.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 26 maanden en benadrukte dat de beschieting een zeer intimiderende bedreiging is geweest met grote impact op het slachtoffer en de omwonenden.