© Politie

Taxichauffeur krijgt klappen en is op non-actief na viral ‘zelfbevredigings’ video

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een filmpje dat zaterdag door heel veel mensen op social media is gedeeld. Daarop is te zien dat een taxichauffeur zichzelf mogelijk aan het bevredigen is.

Een persoon filmt de chauffeur en spreekt hem aan. Vervolgens ontstaat er een discussie. Het filmpje is binnen korte tijd duizenden keren gedeeld op social media. Dit heeft er toe geleid dat mensen in de reacties de adres van de betreffende taxichauffeur hebben genoemd.

Dat leidde aan het begin van zaterdagavond tot een incident bij de woning van de chauffeur en zijn ouders in Sint-Michielsgestel. Twee mannen zouden een steen door een ruit van de woning hebben gegooid en klappen hebben uitgedeeld aan de taxichauffeur en zijn moeder. Zij raakten niet gewond.

Dit was voor de politie reden om de taxichauffeur mee te nemen naar het politiebureau. De man weet inmiddels dat er een onderzoek loopt naar het filmpje. Er wordt onder meer bekeken of hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.

De man wordt voorlopig elders ondergebracht. Ook zijn ouders worden op een andere locatie ondergebracht. De politie onderzoekt verder wie verantwoordelijk is voor de vernieling en de klappen die zijn uitgedeeld. Dit is niet alles want het bedrijf waar de man voor werkzaam is heeft ook lucht gekregen van het filmpje en hebben de man op non-actief gesteld.

De politie waarschuwt mensen verder om goed na te denken over wat er op social media geplaatst wordt. Zo is het verspreiden van adresgegevens strafbaar. Berichten en reacties op social media worden door de politie nauwlettend in de gaten gehouden. Bij strafbare reacties volgt direct onderzoek. Ben je dus heel goed bewust van wat je plaatst.