Telefoondief verstopt iPhone in zijn kont

De Amersfoortse politie heeft vrijdagavond een gestolen iPhone op een wel heel bijzondere plek aangetroffen. De telefoondief had het toestel in zijn kont verstopt.

Dat meldt de politie. Bij de politie kwam vrijdagavond melding van een diefstal van een telefoon in een trein bij Amersfoort. Een man werd aangehouden die een gestolen iPhone in zijn bezit had. De telefoon bleek niet van het slachtoffer te zijn.

Ongeveer anderhalf uur later werd de politie opnieuw gealarmeerd over een incident in Hilversum. NS-personeel bleek een man te hebben aangehouden die door passagiers was overmeesterd omdat hij iemand zou hebben bestolen in de trein.

Bij onderzoek op het politiebureau kwam plotseling een iPhone tevoorschijn ‘uit een niet nader te noemen lichaamsholte’. Het gaat volgens de politie vermoedelijk om het toestel van de vrouw die eerder op de avond bestolen was in de trein bij Amersfoort. ‘Er zat duidelijk een luchtje aan deze zaak’, aldus de politie. De twee verdachten zijn overgedragen aan de recherche.