UPDATE: 100.000 euro aan contanten bij vermeende terreurcel in Roosendaal

Uit een aflevering van het NPO-programma ‘Onder de Radar’ blijkt dat een opgerolde terreurcel in Roosendaal mogelijk van plan was om een aanslag in Amsterdam te plegen. Bij de invallen zijn explosieven en een ton cash gevonden.

In de aflevering is te zien hoe arrestatieteams in april van dit jaar invallen doen en aanhoudingen verrichten in Roosendaal. De politie hield twee mannen van 35 en 56 jaar oud aan.

De 56-jarige man wordt door de politie als financierder gezien. Bij een inval in zijn woning aan de Mathildedonk troffen agenten explosieven en 100.000 euro aan contant geld aan.

Hoe en waar de verdachten een aanslag zouden hebben willen plegen is niet duidelijk. De politie kwam in actie na een tip uit het buitenland. Klik hier om de betreffende aflevering te zien. Embedden gaat niet want de NPO leeft nog in 1998.

UPDATE: De Volkskrant meldt op basis van bronnen die kennis hebben van het politieonderzoek dat er helemaal geen sprake was van een mogelijke aanslag in Amsterdam. Daarnaast blijkt de zogenaamde explosief helemaal geen explosief te zijn. Het aangetroffen geldbedrag is wel correct.