De politie heeft een Tesla-rijder aangehouden voor het stelen van stroom naast een politiebureau.

De 48-jarige Duitser kwam in de Duitse stad Mettman met een lege accu te staan toen hij snel een oplossing moest bedenken. De man is vervolgens een nabijgelegen bouwplaats opgegaan om te ‘tanken’.

De politie stelde een onderzoek nadat het inbraakalarm van het naburige overheidsgebouw, dat nog in aanbouw is, was afgegaan. De agenten ontdekten op dat moment een geparkeerde Tesla die voor een geopend bouwhek stond. Vanaf de auto liep een stroomkabel richting een toilet op het terrein.

Toen de agenten de kabel volgden, ontdekten ze dat de stekker was aangesloten op een van de stopcontacten in de toiletvoorziening (direct naast de urinoirs) met als doel de elektrische auto op te laden. Na verloop van tijd kwam een 48-jarige man uit Kevelaer aanlopen, die vertelde dat hij was gestrand met een lege accu en een oplossing zocht.

De verdachte was zich er naar eigen zeggen niet van bewust dat hij zich illegaal toegang had verschaft tot de bouwplaats en illegaal stroom aftapte. Toevallig stond de man ook nog naast een politiebureau waar meerdere laadpalen voor de deur staan. De Tesla-rijder moet zich later verantwoorden bij de rechtbank.