© Pixabay on Pexels.com

TGO onderzoekt beschietingen Purmerend en Middenbeemster en zoekt camerabeelden

De politie heeft een TGO gestart in verband met een reeks beschietingen in Purmerend en Middenbeemster en zoekt onder meer camerabeelden.

De gemeente Purmerend is de afgelopen week opgeschrikt door meerdere geweldsincidenten. De politie is druk bezig met een groot onderzoek naar aanleiding van deze gebeurtenissen. Het gaat om verschillende explosies en beschietingen die plaatsvonden op verschillende locaties in Purmerend en Middenbeemster.

Uit het onderzoek blijkt dat het gaat om een crimineel conflict, waarbij onschuldige burgers onbedoeld betrokken zijn geraakt. Het onderzoek naar deze incidenten is nog in volle gang en er wordt gezocht naar mogelijke verbanden tussen de verschillende gebeurtenissen.

De politie doet een dringend beroep op buurtbewoners en bewoners uit omliggende straten om hun deurbelcamera’s en auto-camera’s te controleren op beelden die mogelijk verband houden met de incidenten. De beelden kunnen geüpload worden via een formulier op de website van de politie of er kan een afspraak gemaakt worden via het nummer 0900-8844.

Om deze zaak op te lossen heeft de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. Dit team bestaat uit politie en het Openbaar Ministerie en is opgericht voor complexe onderzoeken met een grote maatschappelijke impact.

Momenteel zit er al een verdachte vast in verband met deze zaak. Het gaat om een 20-jarige man uit Purmerend die in Amsterdam is aangehouden. De man zit nog vast en zal later deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie roept alle burgers op om hun medewerking te verlenen aan het onderzoek, zodat deze zaak snel opgelost kan worden en er weer rust kan komen in de getroffen gemeenschappen.