© Crime-Nieuws.nl

Tien jaar cel geëist tegen lid motorclub Bandidos voor mislukte drugstransporten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tien jaar gevangenisstraf geëist tegen een lid van motorclub Bandidos voor betrokkenheid bij drugstransporten.

Het onderzoek draait om twee mannen van 38 en 56 jaar oud en twee drugstransporten van 48 kilo speed naar Zweden in april 2020 en tien kilo cocaïne naar Engeland in juni 2020. De verdachten communiceerden via de versleutelde berichtenservice Encrochat, zonder dat ze wisten dat de politie deze berichten live kon meelezen. De aliassen ‘feralkangaroo’ en ‘homesweethome’ zouden volgens het OM gebruikt worden door de verdachten. Ze zijn (goede) bekenden van elkaar, zo blijkt uit de politiesystemen. Ze zijn vaker samen gecontroleerd en aangehouden en waren verbonden aan de Bandidos MC.

De eerste drugstransport gaat niet zoals gepland en wordt onderschept. De verdachten gaan verhaal halen bij twee mensen die ze voor de mislukking verantwoordelijk houden, en er vallen rake klappen. De stemming wordt gewelddadiger als een ander transport, van tien kilo cocaïne naar Engeland, ook mislukt. Dan is de sfeer zo grimmig dat een betrokkene aangifte doet van bedreiging, afpersing en mishandeling door de verdachten.

Eén van de twee verdachten wordt alleen schuldig geacht aan de drugstransporten en de mishandeling en afpersing van twee personen. De ander wordt ook verweten dat hij de verboden motorclub Bandidos Holland voort heeft gezet en daarmee de rechterlijke uitspraak heeft genegeerd. Tegen de twee zijn straffen van zes en tien jaar geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.