Het Openbaar Ministerie heeft tien jaar celstraf geëist tegen de 33-jarige Raymond K. voor het doodschieten en wegmaken van het lichaam van Rini van Setten. Tegen twee medeverdachten werden celstraffen van achttien maanden en twee jaar geëist voor betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam en wissen van sporen.

Op 8 februari 2013 werd het lichaam van Rini van Setten, of Haagse Rinus voor ingewijden, gevonden langs de Lekdijk in Bergambacht. Na enig onderzoek werd al snel duidelijk dat Rini door een misdrijf om het leven was gekomen. Hij bleek door zijn hoofd te zijn geschoten.

De 33-jarige Raymond K. geldt als hoofdverdachte in deze zaak. K. heeft inmiddels bekend Rini door het hoofd te hebben geschoten. Alleen ging het volgens hem om een noodlottig ongeluk. K. zou het slachtoffer met een pistool op zijn hoofd hebben geslagen waarbij het vuurwapen plotseling afging en Rini dodelijk werd getroffen.

Vervolgens hebben de drie heren het lichaam van Van Setten opgerold in een tapijt en wat plastic en vervoerd met een busje. Ze brachten het lichaam naar de Lekdijk in Bergambacht en dumpten het daar. Niet veel later werd het lijk daar gevonden en startte het onderzoek.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl