Tien jaar gevangenisstraf voor dodelijke mishandeling in Utrecht

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor het doden van zijn vriendin in een flat in Utrecht.

Vorig jaar februari kwamen er meldingen bij de politie nadat buren hadden gehoord dat er flinke ruzie was. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de voordeur geforceerd. Eenmaal binnen troffen ze een zwaar toegetakelde vrouw aan. Onder het slachtoffer lag de 26-jarige verdachte Lorenzo S., die deed alsof hij bewusteloos was.

Na onderzoek bleek de 23-jarige tegen haar hoofd te zijn geschopt en geslagen. Na enkele dagen in het ziekenhuis is het slachtoffer overleden. De verdachte heeft vanaf het begin de mishandeling ontkend en zegt dat de vrouw door een ongeval om het leven is gekomen.

De rechtbank is hier niet in meegegaan en heeft S. schuldig bevonden inzake de dodelijke mishandeling. De man is veroordeeld tot tien jaar cel. Tbs is niet opgelegd omdat de verdachte onder meer weigerde mee te werken in het Pieter Baan Centrum. Of justitie en/of S. in hoger beroep gaan is niet bekend.