In hoger beroep is tien jaar cel plus tbs geëist voor het neerschieten van een student in Groningen. Het slachtoffer liep hierdoor een dwarslaesie op en zal nooit meer kunnen lopen.

Het slachtoffer fietste op 15 oktober 2017 na een avondje uit met vrienden nietsvermoedend naar huis toen hij op de Korreweg werd aangesproken. Drie jongens zouden hebben gevraagd of de student iets wilde drinken. Hij stopte en gaf aan niets te willen drinken en werd vervolgens omsingeld door de drie jongens.

De student werd daarna mishandeld en toen hij probeerde weg te vluchten onder vuur genomen. De jongeman werd in zijn rug geraakt en is blijvend verlamd. De politie startte daarop een onderzoek waarbij de 23-jarige Azim A. in beeld kwam als mogelijke schutter. A. zat enige tijd ondergedoken maar is uiteindelijk opgespoord en aangehouden.

Eerder werd de verdachte veroordeeld tot tien jaar cel plus tbs. Het OM had 12 jaar en tbs geëist. Na de uitspraak is de verdachte in hoger beroep gegaan. De advocaat-generaal heeft nu tien jaar plus tbs geëist in verband met doodslag. Het gerechtshof doet binnenkort uitspraak.