In Oisterwijk is afgelopen nacht voor tienduizenden euro’s aan dure merkkleding buitgemaakt bij inbraken in kledingwinkels.

Bij de meldkamer kwam rond 3.15 uur een melding binnen van een mogelijke inbraak bij een winkel aan De Lind. Agenten zijn met spoed naar de betreffende locatie gereden en troffen een bijna lege winkel aan. Uit camerabeelden bleek dat drie mannen in een wit busje het rolluik hadden gesaboteerd en vervolgens kleding hebben ingeladen in hun auto. Volgens de eigenaar van de zaak gaat het om tienduizenden euro’s aan dure merkkleding.

Ongeveer twee uur later, rond 5.30 uur, was het opnieuw raak bij een andere kledingwinkel aan de Dorpsstraat. Drie mannen met bivakmutsen liepen volgens een getuige op straat waarop agenten met spoed ter plaatse zijn gegaan. De verdachten stapten in een donkerkleurige BMW station en zijn met hoge snelheid gevlucht. Hier bleef het bij een poging inbraak en is er niets gestolen. De politie heeft nog in de omgeving gezocht maar niemand aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.