Tienduizenden euro’s aan gestolen merkkleding aangetroffen in vakantiewoning na oproep via social media

De politie heeft in een vakantiewoning in Zandvoort voor tienduizenden euro’s aan gestolen merkkleding aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten controleerden zaterdag een auto op de Trompstraat vanwege een mogelijke link met heling. Tijdens de controle werd in de kofferbak een partij goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. De vier inzittenden, mannen tussen de 23 en 37 jaar uit Peru, werden aangehouden.

Naast de genoemde goederen werd bij de inzittenden een huissleutel gevonden. Via een oproep op social media werd achterhaald welke woning bij de huissleutel hoort. In de vakantiewoning aan het Schelpenplein werden vervolgens tijdens een doorzoeking tassen vol met goederen, zoals merkkleding, horloges en brillen, aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

De in beslag genomen spullen hebben volgens de politie een waarde van tienduizenden euro’s. In de woning lagen ook geprepareerde tassen die het mogelijk maken om het beveiligingssysteem van een winkel te omzeilen. De vier verdachten zijn ingesloten en de politie doet verder onderzoek naar de diefstallen en heling.