Tienduizenden euro’s cash en tientallen gokkers na sluitingstijd aangetroffen in restaurant na anonieme tip

De Utrechtse politie heeft na een tip via Meld Misdaad Anoniem illegale gokpraktijken ontdekt in een restaurant. Er zijn onder meer tienduizenden euro’s aan contanten in beslag genomen.

Op basis van verschillende meldingen vielen agenten zondagnacht het pand aan de Amsterdamsestraatweg binnen voor een doorzoeking. Het vermoeden bestond dat er na sluitingstijd illegaal gegokt zou worden. Tijdens de doorzoeking bleken de meldingen en tips te kloppen.

Door het gehele pand lagen speelkaarten en was men druk aan het spelen. De aanwezigen, bijna 30 man verspreid over verschillende tafels, worden allen verdacht van illegaal gokken. Ze zijn verhoord en krijgen een proces verbaal. Bij een aantal van hen is een groot contant geldbedrag aangetroffen. In totaal is ongeveer 40.000 euro in beslag genomen. De recherche heeft het onderzoek in behandeling en doet nader onderzoek naar de rol en betrokkenheid van de aanwezige personen. Gemeente Utrecht heeft het pand gesloten en beraadt zich op verdere bestuurlijke maatregelen.

Een 59-jarige man uit Utrecht had bij de inval verdovende middelen op zak. Ook tijdens een doorzoeking in zijn woonhuis zijn hoeveelheden drugs aangetroffen en weegschalen met sporen daarvan. De man is aangehouden wegens het overtreden van de Opiumwet.