Tienduizenden euro’s cash gepakt na stoer doen tegen politie met horloge duurder dan jaarsalaris

De politie heeft een man die stoer deed tegen agenten met een horloge duurder dan een jaarsalaris, aangehouden voor witwassen.

De 28-jarige man uit de gemeente Hulst sprak eind 2020 twee agenten aan in een horecagebied en liet zijn dure horloge zien. De verdachte riep naar het publiek dat zijn horloge duurder was dan het jaarsalaris van de agenten. De politie stelde naar aanleiding van de uitlatingen van de verdachte een onderzoek in naar zijn handel en wandel. Uit het onderzoek bleek al snel dat de man geen legale inkomsten had terwijl hij mogelijk wel over dure sierraden en veel geld beschikte.

De 28- jarige verdachte bleek bij een eveneens 28- jarige man in Kloosterzande te verblijven. De politie viel deze woning vandaag in alle vroege ochtend binnen. Bij de doorzoeking werden een geldhond en een drugshond ingezet. In de woning werd meer dan 50.000 euro cash geld aangetroffen. Daarnaast nam de politie ook nog een hoeveelheid wiet en dure merkkleding in beslag.

Bij de aanhouding bleek de verdachte ook een gouden ketting te dragen. Ook deze ketting werd in beslag genomen. Het horloge waarmee de man eerder de show probeerde te stelen werd ook aangetroffen. In totaal werden naast het geld ook nog luxe goederen gevonden met een waarde van ruim 15.000 euro. Ook werd het inschrijvingsadres van de man in Lamswaarde doorzocht. Ook hier werd nog ruim drieduizend euro aan contant geld in beslag genomen. De man zit vast voor verder onderzoek.