Tienduizenden euro’s cash in beslag bij invallen in onderzoek heling en witwassen

De politie heeft in Prinsenbeek verdachten aangehouden voor mogelijke heling van voertuigen en witwassen. Bij de actie nam de politie onder meer tienduizenden euro’s cash in beslag.

Een verdachte, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is zaterdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden in een woning op De Bunders in Prinsenbeek. Er was geprobeerd om de man aan te houden in verband met een mogelijk gestolen voertuig, maar hij wist zich te onttrekken aan de aanhouding en vluchtte weg via de achterzijde van de woning. De man probeerde weg te komen via de schutting, maar agenten kregen de man naar de grond en konden hem aanhouden.

Uit controle bleek dat de verdachte een gevangenisstraf uit moest zitten in Nederland. Hij zit momenteel vast in het politiecellencomplex in Nederland. De politie heeft het onderzoek voortgezet en trof kort daarna op de Strijpenseweg in een loods drie gestolen voertuigen aan. De bewoners van dit adres, een man en een vrouw uit Prinsenbeek zijn op heterdaad aangehouden. Zij zijn aangehouden op verdenking van heling en zitten ook vast in het cellencomplex.

Onder leiding van een rechter-commissaris is dinsdag een woning doorzocht. Hierbij heeft de politie ruim een halve ton (50.000 euro), diverse soorten drugs, wapens en munitie gevonden en in beslag genomen. De verdachten zitten vast en de politie onderzoekt de zaak.