Tiener (13) uit beruchte Belgische familie vrijgelaten na 42 dagen ontvoering

In België is een 13-jarige jongen vrijgelaten na 42 dagen ontvoering. Het zou gaan om de zoon van een beruchte Belgische familie.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. De tiener werd begin april vanuit zijn huis meegenomen door gemaskerde en gewapende criminelen. De ontvoering werd al die tijd stilgehouden omdat de politie de jongen niet verder in gevaar wilden brengen. Er is wekenlang onderhandeld met de ontvoerders. Het slachtoffer werd afgelopen nacht vrijgelaten.

De jongen komt uit een beruchte Belgische familie. Het zou niet gaan om en afrekening in het criminele milieu maar een ontvoering om losgeld. Of er ook geld is betaald en zo ja hoeveel, is nog onduidelijk. De politie heeft laten weten meerdere verdachten te hebben aangehouden. Het onderzoek naar de ontvoering is in volle gang.

Het gaat om de langstdurende ontvoering in de Belgische geschiedenis sinds de zaak-Marc Dutroux. De Belgische politie zegt vandaag in een persconferentie met meer informatie te komen omtrent de zaak. Mogelijk later meer updates.