© Pixabay on Pexels.com

Tiener (14) schiet vriendin meerdere keren door hoofd omdat ze het uit wil maken

Een Amerikaanse tiener (14) wordt verdacht van het meerdere keren door het hoofd schieten van zijn vriendin omdat ze het probeerde uit te maken.

De jongen uit Wisconsin liep zondag samen met zijn vriendin over het spoor in de buurt van hun woonplaats om te roken en te chillen toen ze hem vertelde dat ze hun relatie wilde beëindigen. Hij eiste naar verluidt dat ze haar telefoon uitschakelde onder dreiging van een wapen. Op een gegeven moment haalde de tiener de trekker over. Het meisje werd meerdere keren in haar hoofd geschoten.

Het slachtoffer wist ondanks ernstige verwondingen weg te komen en een passerende automobilist tegen te houden. De hulpdiensten werden gebeld en kwamen met spoed ter plaatse. Volgens onderzoekers had ze drie schotwonden in haar hoofd, waarvan er één via haar jukbeen binnendrong. De kogel zat in haar nek, naast haar halsslagader, en volgens de politie kon ze haar vriend (inmiddels ex) identificeren als de schutter. De jongen zit vast en riskeert een langdurige gevangenisstraf voor poging tot moord.