© Crime-Nieuws.nl

Tiener aangehouden in onderzoek beschieting beautysalon en plaatsen explosief

De politie heeft een tiener aangehouden voor het beschieten van een beautysalon in Utrecht.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht is maandagochtend aangehouden in verband met het beschieten van een pand van een beautysalon aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en het plaatsen van een explosief in Laren. De incidenten vonden plaats in februari van dit jaar en het onderzoek naar de zaak is nog niet afgerond.

In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 februari schoot een man vanaf de Marnixlaan een aantal keer op het pand van de beautysalon aan de Amsterdamsestraatweg. Een week later, in de nacht van 16 op 17 februari, werd er een explosief op het raam van dezelfde beautysalon geplakt. Gelukkig is het explosief niet afgegaan.

Naar aanleiding van de incidenten is er een onderzoek gestart, waarbij onder andere verschillende camerabeelden zijn opgevraagd. Ook zijn de zaken behandeld in opsporingsprogramma’s Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht. Uit het onderzoek is een verdachte naar voren gekomen, een 17-jarige jongen uit Utrecht. Hij werd in de vroege ochtend van maandag 8 mei aangehouden. Het onderzoek naar de incidenten gaat door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.