Tiener meldt zich bij politie in VS en claimt vermiste jongen te zijn die in 2011 verdween

In de Verenigde Staten heeft een tiener zich gemeld bij de politie met het opmerkelijke verhaal dat hij ruim zeven jaar ontvoerd is geweest.

De 14-jarige jongen liep een politiebureau in de staat Illinois binnen en vertelde zijn verhaal. Hij claimt Timmothy Pitzen te zijn die sinds 2011 spoorloos is verdwenen. De jongen verdween nadat zijn moeder zichzelf om het leven had gebracht.

Volgens de politie zegt de jongen al die tijd te zijn vastgehouden door twee mannen. Hij sloeg op de vlucht nadat hij woensdag kans zag om te ontsnappen. Zowel de lokale politie als de FBI hebben een onderzoek ingesteld naar onder meer de identiteit van de jongen.

De zesjarige Timmothy Pitzen werd destijds door zijn moeder van school gehaald. Vervolgens reed ze twee dagen rond met hem en bezocht onder meer een waterpark. De vrouw belde met familieleden en gaf aan dat ze beide veilig waren en het goed maakten.

De moeder van de jongen beroofde zichzelf op een gegeven moment van het leven in een hotel. In haar kamer liet ze een briefje achter waarin stond dat Timmothy veilig was maar nooit meer gevonden zou worden. De vader en oma van de jongen hebben al die tijd in onzekerheid geleefd.