© Pixabay on Pexels.com

Tiener opgepakt na bekennen moord op Instagram Live en om hulp vragen bij wegmaken lichaam

In de Verenigde Staten is een tiener aangehouden die een moord op Instagram zou hebben bekend.

Het bizarre incident deed zich voor in Bensalem in de staat Pennsylvania. Op vrijdag kreeg de lokale politie een telefoontje van een bezorgde moeder. Ze had namelijk van haar dochter gehoord dat ze een nogal luguber telefoontje had ontvangen. Volgens het meisje zou een 16-jarige jongen in een videogesprek hebben toegegeven zojuist iemand te hebben vermoord.

De tiener sprak er niet alleen over maar liet ook op beeld benen en voeten zien van iemand. Daarna vroeg hij aan de volgers om hulp bij het wegmaken van het lichaam. De politie heeft een onderzoek gestart en kwam de verdachte op het spoor. De jongen kreeg een bezoek en op de vloer van een badkamer werd een 13-jarig meisje gevonden. Het slachtoffer was dood en had een schotwond in haar borst.

De verdachte sloeg nog op de vlucht maar de politie wist hem snel aan te houden. Joshua Cooper zit momenteel vast voor moord. De jongen zegt dat het ging om een ongelukje en het meisje niet doelbewust te hebben doodgeschoten. De politie doet verder onderzoek naar onder meer de toedracht. De verdachte zit vast en wordt verhoord.